Forandringsledelse

Få hele organisationen med

Forandringsledelse er en grundlæggende komponent i projektlederens værktøjskasse. Uanset hvor gode leverancer projektet leverer, vil de nemlig først skabe værdi, når de er implementeret, og en forandring er trådt i kraft.

Nogle forandringer er små og kræver oplæring og småjustering af processer. Andre vil kræve et bredere fokus på styringsværktøjer, virksomhedskultur og forretningen på tværs af afdelinger. Det er derfor centralt, at projektlederen skaber overblik over forandringens omfang og tilrettelægger en målrettet indsats.

Risikoen ved ikke at arbejde med forandringsledelsen er, at man ikke får hele organisationen med. Og vælger man en ustruktureret tilgang, kan det lede til, at man får blæst forandringen op til noget meget større end den er. I begge tilfælde koster det i sidste ende ekstra ressourcer og mindsker muligheden for at få værdi af projektets leverancer.

Forandringsledelse handler om at skabe de rammer, der hjælper medarbejderne godt ind i en ny hverdag, og sikrer, at virksomheden er gearet til det. Det arbejde løber gennem hele projektet og kræver en struktureret og planlagt indsats.

Læs mere om ’Forandringsledelse’ i vores artikel her

Vil du vide mere?

Harald Høi Andersen

CEO
+45 70 27 77 19
Kontakt mig