Manufacturing Execution System - kort fortalt

Manufacturing Execution System

Sådan optimerer MES din produktion

I videoen herunder gennemgår Uffe Rasmussen, Senior Project Manager ved kaastrup|andersen, de centrale elementer i Manufacturing Execution System (MES), og hvordan det bidrager til at optimere produktionen.

MES giver virksomheder mulighed for at forbedre produktivitet, produkter og kundeservice, og det er i mange tilfælde også vejen til at leve op til myndighedernes krav. Det er et overordnet system for styring og overvågning af produktionsprocesser - det binder ERP og automationslaget i virksomheden sammen. En MES-løsning samler og håndterer data fra produktionen i realtid, og gør det dermed muligt at optimere hele forløbet gennem produktionen, fra et nyt produkt introduceres til selve produktionen af produktet. På den måde skaber MES transparens, synlighed og kontrollerer, at den ønskede kvalitet er til stede i produktionen.

Vi har skrevet en artikel, hvor vi uddyber aspekterne i en MES-løsning. Vi dykker blandt andet ned i forskellen på MES og MOM, ser på samspillet mellem MES og resten af virksomheden, og tager et kig på fremtiden. Læs hele artiklen om MES her. 

Vil du vide mere?

Flemming Middelhede Jensen

Sales Manager
+45 70 27 77 19
Kontakt mig