Manufacturing Execution System - kort fortalt

Manufacturing Execution System

MES optimerer produktionen - videointroduktion

I videoen her gennemgår Uffe Rasmussen, Senior Project Manager ved kaastrup|andersen, de centrale elementer i et MES-system, og hvordan det bidrager til at optimere produktionen.

Manufacturing Execution Systems giver virksomheder mulighed for at forbedre produktivitet, produkter og kundeservice. MES er i mange tilfælde også vejen til at leve op til myndighedernes krav. Det er et overordnet system for styring og overvågning af produktionsprocesser, og MES-løsningen binder ERP og automationslaget i virksomheden sammen. En MES-løsning samler og håndterer data fra produktionen i realtid. Dermed bliver det muligt at optimere hele forløbet gennem produktionen, fra et nyt produkt introduceredes til selve produktionen af produktet. På den måde skaber MES transparens, synlighed og kontrollerer, at den ønskede kvalitet er til stede i produktionen.

Vi har skrevet denne artikel, som uddyber aspekterne i en MES-løsning og blandt andet omtaler forskellen på MES og MOM, ser på samspille mellem MES og resten af virksomheden og tager et kig på fremtiden. Læs hele artiklen om MES her. 

Vil du vide mere?

Flemming Middelhede Jensen

Sales Manager
+45 70 27 77 19
Kontakt mig