Har du råd til at vækste?

Drømmer du også om vækst?

Vækst er enhver virksomhedsejers drøm. Men hvis væksten ikke er en styret proces, kan det paradoksalt nok udvikle sig til et mareridt og i værste tilfælde være skadelig for virksomheden.

Når virksomheden er lille, er det som oftest ensbetydende med få ansatte, få produkter, få kunder og få leverandører. Virksomhedsdriften og forsyningskæden er gennemskuelig og overskuelig. Men netop disse parametre ændrer sig, når virksomheden vokser – og særligt når væksten sker med stor hastighed, vil virksomheden opleve en række udfordringer, der kan spænde ben for væksteventyret.

kaastrup|andersen samarbejder med en række virksomheder, som har som målsætning at fordoble deres omsætning. Deres udfordring opstår typisk, når virksomheden ønsker at tage »de store skridt« og har brug for at skalere drastisk.

Frigiv kapital til vækst

Ved at have fokus på at øge lageromsætningshastigheden og gennemløbstiden i hele værdikæden, opnås en betydelig reduktion i den samlede kapitalbinding, så forudsætningerne for fortsat vækst kan sikres.

I takt med at virksomheden øger sin omsætning, er der mange dele af virksomheden, som skal følge med: Ledelse, finansiering, økonomistyring og ikke mindst virksomhedens supply chain og produktion, som skal udvikles i takt med vækstambitionerne på top- og bundlinje.

Ønsker virksomheden at fordoble sin omsætning, betyder det, at virksomhedens samlede kapitalbinding også stiger tilsvarende. Alene dette forhold gør det svært for virksomheden at finansiere væksten. Regnestykket er simpelt: Når salget øges, betyder det automatisk, at der skal flere penge til leverandører, varelager, både råvarer, varer i arbejde og færdigvarer. Dette øger virksomhedens behov for kapital.

I en vækstsituation er det derfor centralt at se nærmere på en række forskellige områder, for eksempel:

Effektiviteten i produktionen er central, når virksomheden vil vækste: Det giver god mening at foretage produktivitetsmålinger løbende – og handle på dem.
  • Leverandører – hvilke vilkår og betingelser har virksomheden med sine leverandører? Er de vante leverandører det rette valg, når virksomheden vækster?
  • Produktion – er processer og udstyr gearet til større eller mere differentieret produktion?
  • Den samlede supply chain – giver det mening blot at skalere den eksisterende supply chain og de processer, der ligger her, eller skal der gentænkning af hele eller dele af processen til?

kaastrup|andersen har løst et bredt udvalg af supply chain-opgaver for danske virksomheder. Vi tager udgangspunkt i virksomhedens strategi og mål. Sammen omsætter vi det til konkrete aktiviteter, der skaber fundamentet for både at øge top- og bundlinje og samtidig sikrer vi, at initiativerne bliver forankret i virksomheden.

Læs mere om kaastrup|andersens erfaring med at hjælpe kunder til en optimeret Supply Chain: Fra dønninger til balance og Skalerbarhed og fleksibilitet er i centrum. Tag også et kig på vores video nedenfor, hvor vi fortæller om produktionsscanning, der giver dig et skarpt overblik over, om din produktion er effektiv.

Vil du vide mere om, hvordan kaastrup|andersen arbejder med Supply Chain-optimering? Så kontakt Kim Weilert på kiw@kaastrupandersen.dk

Vil du vide mere?

Lars Glowienka

CSO
+45 70 27 77 19
Kontakt mig