Ny højttalerserie udviklet hos Dynaudio

Produktudvikling af høj kvalitet

Dynaudios nyudviklede højttaler serie Contour har indtaget markedet med stor succes. Dynaudio valgte kaastrup|andersen til at lede udviklingen af projektet, der indeholdt en række nye forretningskritiske elementer.

Dynaudio havde planer om at give deres anerkendte højttaler serie Contour et facelift. Og ikke bare et ydre facelift, men samtidig også en forbedring af lyden  højttaleren, så virksomhedens eksisterende markedsposition blev styrket. Arbejdet med forbedring af lyd, design og samspillet mellem de enkelte elementer i selve højttaleren kræver en høj grad af koordinering, som også omfatter de mange forskellige leverandører.

Vil du vide mere?

Thomas Tengstedt

Sales Manager
+45 70 27 77 19
Kontakt mig

Udfordring

Dynaudios anerkendte højttaler serie Contour trængte til et facelift for at skabe mere salg. Visionen for den nye version var derfor, at den skulle være markant bedre end den gamle samt placere sig rigtigt i markedet i forhold til konkurrenterne. Målet var at skabe en serie, som bevarede den oprindelige sjæl i Contour serien, men samtidig flyttede barren for, hvordan god lyd skulle være.

Dynaudio logo

Løsning

Enkelte komponenter kunne genbruges fra Dynaudios topmodeller, men størstedelen skulle udvikles fra bunden for at opnå målet om forbedret lyd. Derudover skulle designudtrykket også forbedres til at blive mere tidssvarende. Når målet er at forbedre lyd, skal man tænke i systemer, da samspillet mellem enhed, delefilter og kabinettet er det, som skaber den gode lyd. Derudover er lyd også en meget subjektiv størrelse, som ikke udelukkende kan måles, men også skal føles. Dynaudio definerer den gode lyd ved hjælp af et specielt udvalgt lyttepanel. Først når lyden er godkendt af panelet kan designet afsluttes og implementeres.
Et ambitiøst udviklingsprojekt som dette giver også udfordringer hos leverandørerne. Nye former på kabinettet skulle gøres produktionsmodne, skarpere tolerancer krævede højere kapabilitet, nye materialer krævede nye processeringsmetoder og der blev etableret samarbejde med helt nye leverandører – både nationale og internationale.

Resultat

Anmeldelserne taler for sig selv. Den nye Contour serie har løftet niveauet for god lyd og bliver af nogen nu betragtet som ny lydstandard i dens klasse.

Serien blev lanceret slut 2016, for at blive en del af salget i højsæsonen.

Serien er blevet rigtig godt modtaget, efterspørgslen overstiger alle forventninger og salgstallene lover godt for 2017.

Contour, Dynaudio

Ny højttalerserie udviklet hos Dynaudio

Thomas Tengstedt

Sales Manager
+45 70 27 77 19
Kontakt mig